У США ввели санкції проти російського судна, яке було задіяне в будівництві «Північного потоку-2»

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти російського трубопровідного судна «Фортуна» та його власника KVT-RUS через будівництво російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів США.

Так, судно «Фортуна» (Fortuna (UBDP8)), що ходить під російським прапором, додали до переліку компаній, які потрапляють під санкції Управління з контролю над іноземними активами у США.

Санкції запровадили також щодо компанії власника судна ТОВ «КВТ-РУС» (KVT-RUS), яка зареєстрована в Москві.

Нагадаємо, будівництво «Північного потоку-2» відновили 11 грудня 2020 року після майже річної паузи через санкції США. Загалом у Німеччині за майже три тижні робот проклали 2,6 км трубопроводу. Таким чином залишилось прокласти труби на двох паралельних гілках газопроводу в економічній зоні Данії.

До того будівництво поставили на паузу через санкції США щодо європейських підрядників.

В 2021 році США розширили перелік компаній, що підпадають під санкції. Зокрема вони стосуватимуться компаній, які надають сертифікаційні послуги або послуги зі страхування проєкту, модернізації або встановлення зварювального обладнання на суднах, що завершують будівництво «Північного потку-2».

Напередодні міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау та глава МЗС України Дмитро Кулеба закликали президента США Джо Байдена не допустити завершення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2».