У Великій Британії палять вишки 5G через чутки, що вони розповсюджують COVID-19

У Великій Британії через теорію змови про вплив інтернет-зв'язку 5G на розповсюдження коронавірусу сталося декілька десятків випадків підпалу або пошкодження вишок мережі 5G. Найбільші мобільні оператори країни навіть виступили зі спільною заявою. Про це повідомляє The Guardian.

За даними видання, від четверга, 2 квітня, зафіксовано близько 20 нападів на мобільні вежі, коли їх або підпалювали, або пошкоджували в іншій спосіб. Найчастіше такі випадки вандалізму фіксували біля Ліверпуля та у графстві Вест Мідлендс.

Приводом для нападів стала безпідставна теорія про те, що зв’язок 5G сприяє розповсюдженню коронавірусу. Видання зазначає, що попри запевнення міжнародних спостерігачів за радіацією про безпечність технології 5G, теорії про небезпеку від неї вийшли вже за межі інтернету — як і щодо попередніх поколінь зв’язку.

Деякі атаки здійснили на мобільні вишки, які не мають 5G, а роздають 3G та 4G.

Представники великих соціальних мереж планують провести онлайн-зустріч з владою королівства, аби обговорити заходи для протидії фейковим повідомленням щодо 5G.

Чотири провідні мобільні оператори — EE, o2, Three та Vodafone — виступили зі спільною заявою, закликавши повідомляти про усі випадки пошкодження вишок 5G, а також наголосили, що теорія про вплив цієї технології на розповсюдження коронавірусу абсолютно безпідставна.

Також оператори звертають уваги на небезпеку, яку становлять дії вандалів для персоналу, який обслуговує їхню інфраструктуру.