У Великій Британії виявили новий штам коронавірусу: по всій країні посилюються жорсткі карантинні обмеження

Прем'єр Великобританії Борис Джонсон повідомив, що в країні виявили новий штам коронавірусу, який може бути на 70% більш заразним попереднього. У зв'язку з цим з 20 грудня в Англії, Шотландії та Уельсі посилюють карантинні обмеження.

Про це він заявив на пресконференції 19 грудня.

Прем'єр зазначив, що поки немає ніяких даних про те, що нова мутація вірусу викликає більш важкий перебіг захворювання або відрізняється високою смертністю.

Також Джонсон додав, що з огляду на ранні дані про цей новий варіант вірусу та потенційний ризик, який він представляє, британці не зможуть відсвяткувати Різдво, як планували.

"Ми жертвуємо своїм шансом побачити улюблених на це Різдво, але є більше шансів захистити їх життя, щоб ми могли бачити їх на наступних Різдвяних святах", - заявив Джонсон.

За словами прем'єра, влада запроваджує в країні нову, четверту категорію карантину. Вона передбачає заборону на контакти з ким-небудь за межами їхнього будинку, обмеження на в'їзд і виїзд, закриття багатьох установ. Триватимуть ці обмеження принаймні до 30 грудня, передає ВВС.

На інформацію про новий штам вірусу вже відреагували у Всесвітній організації охорони здоров'я. Там відзначили, що контактують з владою Великобританії і будуть ділитися інформацією про новий вірус по мірі її надходження.