Угорщина і Молдова дозволили в'їзд вакцинованим українцям

Україна досягла з Угорщиною та Молдовою домовленості про взаємне визнання сертифікатів вакцинації проти коронавірусу.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитра Кулеби у Twitter.

Угорщина стала першою країною Європейського Союзу, з якою Київ зміг ухвалити таке рішення. Вже з 11 червня українці зможуть подорожувати у цю країну з вітчизняними свідоцтвами про повну вакцинацію.

«Україна і Угорщина взаємно визнали свідоцтва про вакцинацію від COVID. З 11 червня можна подорожувати з вітчизняними свідоцтвами про повну вакцинацію. Вітаю колегу і друга Петера Сійярто з успішним втіленням нашої домовленості. Це перша країна ЄС, з якою є таке рішення», - підкреслив Кулеба.

Як повідомили у Міністерстві закордонних справ України, такої ж домовленості Київ досягнув і з Молдовою. Молдовське зовнішньополітичне відомство підтвердило офіційною нотою, що їхня країна визнаватиме свідоцтво про вакцинацію, яке отримують українські громадяни після щеплення проти COVID-19.

«Відтепер наші громадяни, які отримали свідоцтво про повну вакцинацію, зможуть вільно подорожувати до Молдови. Це вже друга держава, з якою ми уклали таку угоду. Працюємо над тим, аби перелік відкритих для українців країн дедалі збільшувався», - зазначив Кулеба.

Нагадаємо, 7 червня уряд дозволив в'їжджати в Україну іноземцям, які мають сертифікат про повну вакцинацію препаратами, затвердженими Всесвітньою організацією охорони здоров'я.