Україна купила у США другу партію ракетних комплексів Javelin - Міноборони

Україна домовилася зі США про постачання другої партії протитанкових ракетних комплексів виробництва американських компаній Raytheon і Lockheed Martin — Javelin. Про це повідомив заступник міністра оборони Анатолій Петренко, передає пресслужба Міноборони України.

"Протягом IV кварталу завдяки зосередженню ресурсів Міноборони України вдалося укласти контракти на постачання другої партії протитанкових ракетних комплексів Javelin виробництва США. Ми також замовляємо аналогічні ракетні комплекси нашого національного виробника. Маємо декілька станцій артилерійської розвідки, близько 100 броньованих автомобілів різного типу і бронемашин, декілька літаків. Говорячи декілька, я маю на увазі ресурс IV кварталу. Ми продовжуємо рухатися в напрямі забезпечення військ станціями радіоелектронної боротьби та радіоелектронної розвідки", — зазначив Петренко.

За його словами, цьогоріч Міністерством оборони було реалізовано три контракти.

"Два контракти з урядом США за програмою закордонного військового продажу, а також один контракт з Агентством НАТО з підтримки й постачання. Це дає змогу нам використовувати всі ресурси, які є на ринку озброєння, — державні національні, недержавні національні, а також закордонні виробники й постачальники" — зазначив Петренко.

Заступник міністра оборони України також наголосив, що оборонне відомство нарощує темпи постачання до військ саме сучасних і нових зразків озброєння та військової техніки.