Україна співпрацюватиме з Естонією у галузі діджиталізації та енергобезпеки

Президент України Володимир Зеленський та президентка Естонської Республіки Керсті Кальюлайд підписали спільну заяву про подальшу співпрацю між країнами. Вона стосується електронного урядування, діджиталізації публічного сектору та енергетичної безпеки. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Спільну заяву глави держав підписали під час офіційного візиту Зеленського до Естонії.

Зокрема, президенти домовилися активізувати двосторонню співпрацю на міжнародній арені, особливо під час непостійного членства Естонії в Раді Безпеки ООН на 2020-2021 роки.

Також глави держав хочуть активізувати співпрацю у галузі електронного урядування та діджиталізації публічного сектору. Як зазначили в заяві, Україна прагне використати у цих сферах досвід Естонії.

Крім того, президенти планують краще співпрацювати у галузі енергобезпеки. Йдеться, зокрема, і про врахування інтересів України як транзитної країни для експорту газу під час тристоронніх газових переговорів.

Окрім іншого, держави продовжать реалізовувати спільні проєкти у сферах освіти, охорони здоров’я та туризму.

«Президент Кальюлайд підтвердила намір Естонії продовжувати підтримку програми реформ в Україні та наголосила на важливості верховенства права як наріжного каменя розвитку та успіху України», — зазначили в Офісі президента.