США оголосили про додаткові 2 млрд доларів допомоги для України

Держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про виділення додаткових двох мільярдів доларів допомоги Україні.

Про це він сказав на брифінгу у МЗС України.

«Ми маємо додаткову допомогу, яка зараз у дорозі. Насправді деяка допомога вже прибула. Але сьогодні я хочу додати до цього, оголосивши, що ми надамо додаткові два мільярди доларів фінансової та військової допомоги Україні», — сказав Блінкен.

Він додав, що в межах цієї допомоги організовують перший свого роду фонд для оборонних підприємств. Він має три напрями:

  • надання зброї на зараз;
  • інвестування в українську оборонну промисловість;
  • закупівля зброї для України з інших країн, а не лише зі США.

Держсекретар США зазначив, що вся увага наразі прикута до північного сходу України, де росіяни намагаються наступати. Він запевнив, що оголошена допомога має надійти вже найближчим часом для допомоги Силам оборони.

«Ми поспішаємо з боєприпасами, броньованими машинами, ракетами, ППО. Намагаємося прискорити їхнє доставлення на фронт, щоб захистити солдатів та цивільних. Системи ППО — звісно ж, є найвищим пріоритетом. Ми сфокусовані в наших розмовах на деталях того, що ми робимо, щоб знайти більше [систем] ППО та доставити їх до України. Можу сказати, що для нас це є нагальним і пріоритетним питанням», — сказав Блінкен.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба нагадав, що Україні терміново потрібно сім систем Patriot, дві з них — «на вчора» для Харківської області.