Україна виділить Литві колючий дріт для захисту від потоку мігрантів з Білорусі

Кабінет міністрів України вирішив виділити Литві колючий дріт для будівництва стіни на кордоні з Білоруссю для захисту від посиленого потоку мігрантів з цієї країни.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 28 липня.

Так, Кабінет міністрів підтримав проєкт указу президента Володимира Зеленського. З проханням про гуманітарну допомогу виступила сама постраждала країна — Литва. 

Тепер указ має остаточно підписати глава держави.

Скільки саме колючого дроту планують надати Литві, на засіданні уряду не повідомили.

Україна стала не єдиною, хто вирішив допомогти Литві у боротьбі з міграційною кризою. Зокрема, раніше у Європейському Союзі заявили, що спрямують до цієї країни вертольоти для контролю кордону з Білоруссю. 

Крім того, 24 липня Естонія оголосила про передачу Вільнюсу 100 кілометрів колючого дроту. Таллінн також повідомив, що відправить у Литву три екіпажі безпілотних літаків «для поліпшення ситуаційної обізнаності на кордоні».

Нагадаємо, 2 липня уряд Литви оголосив про запровадження режиму надзвичайної ситуації через різке зростання кількості нелегальних мігрантів, які потрапляють на литовську територію з боку Білорусі. Пізніше литовська влада також заявила про будівництво стіни на кордоні з Білоруссю.