В Алмати під час вильоту з аеропорту розбився літак з 98 людьми на борту: відомо про 12 загиблих

Вранці 27 грудня під час вильоту з аеропорту Алмати в Казахстані розбився пасажирський літак авіакомпанії Bek Air, на борту якого перебувало 98 людей. Про це повідомив Міжнародний аеропорт Алмати.

Літак Fokker-100, на борту якого перебували 93 пасажири та п'ятеро членів екіпажу, мав виконати рейс з Алмати в Нур-Султан (раніше називався Астана). Однак відразу після зльоту лайнер втратив висоту, пробив бетонну огорожу і врізався у двоповерхову будівлю, повідомили в аеропорту.

Аварія сталася у районі житлового сектора селища Альмерек. Вибуху і загоряння унаслідок аварії не було.

Наразі відомо про 12 загиблих. Ще 49 людей госпіталізували з пораненнями, 18 з них перебувають у важкому стані. Серед постраждалих вісім дітей. Рятувальні служби продовжують евакуацію пасажирів на місці аварії.

Причини авіакатастрофи поки невідомі.

У зв'язку з НП Міжнародний аеропорт Алмати не вводив ніяких обмежень на польоти, всі рейси виконувалися в штатному режимі з другої злітно-посадкової смуги.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

мы приносим свои соболезнования семьям погибших. Как сообщается на странице Международного аэропорта Алматы в Facebook, ЧП произошло 27 декабря в 7.05 с самолетом, следовавшим по рейсу Алматы – Нур-Султан. «СРОЧНОЕ СООБЩЕНИЕ Сегодня борт авиакомпании Бек Эйр, следующий рейсом 2100 Алматы-Нур-Султан, вылетев по плану в 7:05, пропал с радара. На борту 95 пассажиров, 5 членов экипажа», - сообщили сотрудники аэропорта. #авария #самолет #bekair #байсерке #транспорт #происшествие

Публикация от QazCEER (@qazceer)