В Україні заблокували роботу компанії з групи «роснефті»

В Україні заблокували діяльність енергокомпанії, яка входила до кремлівської промислово-фінансової групи «роснефть». Суд наклав арешт на її грошові активи у понад 20 мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Правоохоронці встановили, що підприємство було створено російським ПАТ «нефтяная компания «роснефть» та було підконтрольне рф. Воно входило до структури групи «роснефть» і займалось постачанням електроенергії, а одержані прибутки надсилало на територію рф для фінансування війни проти України.

Офіс генпрокурора здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні щодо цього підприємства за ч. 4 ст. 110-2 КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна.

Для недопущення можливого використання цих грошей на шкоду українському народу суд наклав арешт на майже 23 мільйони гривень підприємства. За даними СБУ, регулятор також призупинив дію ліцензії на постачання електроенергії для компанії.

Крім того, Служба безпеки направила до Кабміну пропозиції щодо націоналізації майна заблокованого підприємства. Менше з тим, там переконують, що заходи реагування не вплинуть на стабільність функціонування енергетичної галузі та кінцевих споживачів комунальних послуг в Україні.