Вірменія та Азербайджан в черговий раз зірвали режим гуманітарного припинення вогню

Незважаючи на оголошення нового режиму гуманітарного припинення вогню, Азербайджан та Вірменія знову звинуватили один одного в зриві угоди.

Про це повідомили в міністерствах двох сторін.

Речниця вірменського Міністерства оборони Шушан Степанян заявила, що азербайджанська сторона порушила встановлений режим припинення вогню, зробивши обстріли в північному та південному напрямках.

"В черговий раз порушивши режим гуманітарного припинення вогню, противник зробив артилерійський обстріл в північному напрямку з 00:04 до 2:45, а також ракетний обстріл в південному напрямку з 2:20 до 2:45", - написала Степанян в Telegram-каналі.

У Міноборони Азербайджану заявили, що вірменська сторона грубо порушила угоду про перемир'я і назвали свої обстріли "адекватними заходами" на дії Вірменії.

"Протягом ночі противник з мінометів та артилерії обстріляв околиці міста Джебраіл, а також села цього району вздовж річки Араз. Підрозділи азербайджанської армії зробили адекватні заходи", - йдеться в заяві азербайджанського відомства.

Нагадаємо, 17 жовтня Вірменія та Азербайджан домовилися про новий режим припинення вогню. Сторони оголосили про гуманітарне перемир'я з півночі 18 жовтня.