Вірменія та Азербайджан заперечують загибель сотень військових

Збройні сили Вірменії втратили 31 військовослужбовця унаслідок бойових дій, що поновилися 27 вересня в районі «карабахського конфлікту». Також загинули щонайменше 11 військових Азербайджану.

Так, у Карабасі опублікували офіційний список імен 31 загиблого внаслідок військових зіткнень. Більшості з них — від 18 до 22 років.

Офіційних даних щодо загибелі азербайджанських військових немає. Водночас є інформація про 11 загиблих військових, яку азербайджанський Центр досліджень «Хазар» склав на основі публікацій в соцмережах.

Зазначимо, що міністерства оборони Вірменії та Азербайджану взаємно спростовують повідомлення один одного про сотні загиблих на іншій стороні.

Так, Міноборони Азербайджану у коментарі «Интерфакс–Азербайджан» повідомило, що під час боїв вірменська армія втратила понад 550 військовослужбовців. Водночас вірменська сторона дані про вбитих спростувала, пише «Интерфакс».

У свою чергу, представник Міноборони Вірменії Арцрун Ованесян заявив в Facebook, що з вірменської сторони близько 200 поранених, 80 поранених військовослужбовців доставлені до Єреванської лікарні та цивільні госпіталі. Більшість з них знаходяться в задовільному стані та прийшли в норму після надання першої допомоги.

Крім того Ованесян зауважив, що азербайджанська армія втратила за день боїв в Карабасі 200 військовослужбовців, а також десь 30 танків і 20 безпілотників, передає Aparaj. Цю заяву спростували в Азербайджані.

Нагадаємо, зранку 27 вересня на кордоні Азербайджану і Вірменії, у регіоні Нагірного Карабаху відновилися бойові дії. Сторони звинувачують один одного в провокації конфлікту.