Японія виділяє екстренну грантову допомогу для гуманітарної підтримки України

Уряд Японії ухвалив рішення щодо виділення екстреної грантової допомоги Україні на майже 166 мільйонів доларів у відповідь на потребу у гуманітарній підтримці українців.

Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ Японії.

Йдеться насамперед про передання протипожежного обладнання, пристроїв зв’язку, ліків, медичних виробів та іншої допомоги через Управління ООН з обслуговування проєктів (ЮНОПС).

Як зазначає посольство Японії в Україні, загалом за допомоги Служби пожежної безпеки Японії (управління Токіо та 20 інших міст), приватних компаній та організацій вдалося зібрати 30 тонн та 25 найменувань протипожежно-рятувальних матеріалів, обладнання та засобів зв’язку для України.

Проєкт допомоги від Японії передбачає передання гуманітарних вантажів спочатку до міста Жешув у Польщі, а потім уряду України. ЮНОПС надасть матеріально-технічну підтримку, необхідну для транспортування постачань.

Спершу передадуть протипожежне обладнання від Міністерства внутрішніх справ і комунікацій Японії, а пізніше почнеться транспортування низки медичних товарів, подарованих різними приватними компаніями в Японії.