З 1 березня Кіпр скасовує заборону на в’їзд іноземців

З 1 березня Кіпр планує скасувати заборону на в’їзд громадян із 56 країн, зокрема й з України. Проте умови в'їзду для громадян із різних держав відрізнятимуться.

Про це повідомляє Міністерство туризму Кіпру.

Щоб стабілізувати галузь туризму, підтримувати авіасполучення та водночас захищати здоров’я громадян, на Кіпрі розробили принципи, які затверджують країни, громадянам яких дозволений в’їзд.

Так, влада Кіпру планує відкрити кордони для 56 країн, серед яких держави-члени Євросоюзу, держави Європейської економічної зони (Норвегія, Ісландія, Швейцарія, Ліхтенштейн), Велика Британія, Ізраїль, Україна, Білорусь, Єгипет, ОАЕ та інші.

Водночас там запроваджують нову систему поділу країн на зони — «зелена», «помаранчева», «червона» та «сіра».

Країни належать до зон залежно від епідеміологічної ситуації і до них застосовуватимуться різні правила для в’їзду. Тобто від простого заповнення Cyprus Flight Pass або вибіркового безкоштовного тестування до 14-денної самоізоляції та ПЛР-тесту коштом туриста.

Також там уточнили, що попередньо влада країни планувала запровадити полегшення у поїздках громадян із цих 56 країн від 15 січня — тоді мав початися перехідний період, який тривав би до 28 лютого включно.

«Дата початку перехідного періоду переглянута через занепокоєння щодо виявлення нового штаму вірусу та перенесена на 1 лютого. Нова дата залишається попередньою, поки Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) не надасть більше інформації про новий штам», — зазначено у повідомленні.