З 1 квітня україцям дозволили в'їжджати на територію Кіпра

Станом на 29 березня Кіпр вніс Україну до переліку країн «червоної» зони. У Міністерстві закордонних справ України розповіли, за яких умов українцям дозволяється в'їжджати на острів із 1 квітня.

Крім того, щодо в’їзду до Кіпру повідомили і на сайті Міністерства охорони здоров’я острову.

Отже, люди, які в’їжджатимуть із країн «червоної» зони на Кіпр, повинні:

  • зареєструватися на платформі CyprusFlightPass;
  • отримати особову картку доступу до вильоту;
  • мати негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус. Це стосується і дітей. Тест повинен бути зроблений у сертифікованій лабораторії на території України не пізніше ніж за 72 години до вильоту і написаний англійською мовою;
  • після прильоту на Кіпр пройти повторний ПЛР-тест (крім дітей до 12 років). Його вартість — 30 євро в аеропорту Ларнаки та 32 євро в аеропорту Пафосу. Результат тесту мандрівник отримає через SMS упродовж 3 годин, а доти повинен залишатися на домашній самоізоляції.

На Кіпрі діє система поділу країн на зони — «зелену», «помаранчеву», «червону» та «сіру». Залежно від того, в яку зону потрапляє країна, до її громадян застосовуватимуть різні правила для в’їзду.

МОЗ Кіпру переглядатиме щотижня категорії країн на підставі даних звіту Європейського центру профілактики та контролю захворювань (ECDC) з огляду на епідемічну ситуацію в країні.

Також МЗС України порадив уважно слідкувати за повідомленнями та новинами відомства, в т.ч. на сайті Консульської служби з інтерактивною мапою для подорожующих, на якій можна подивитись, які країни і за яких умов пускають до себе українців.