Зеленський відреагував на протести у Білорусі: закликав до терпимості та відмови від вуличного насильства

Президент Володимир Зеленський відреагував на протести незгодних з результатами виборів у Білорусі. Він закликав сторони до діалогу, терпимості та відмови від вуличного насильства. Про це він написав у Facebook.

«Україна і я особисто вкрай зацікавлені в тому, щоб Білорусь була по-справжньому незалежною і демократичною країною з сильною економікою та стабільними суспільними відносинами. Білорусь — наш найближчий сусід, і тому нам зовсім не байдуже, що там відбувається і що буде з нашими друзями далі», — зазначив Зеленський.

Він також закликав білорусів до толерантності, діалогу між сторонами та відмови від вуличного насильства.

Крім того зеленський він вважає, що Білорусь має дотримуватися демократичних стандартів у своїх діях та має забезпечити громадянам права та свободи у повному обсязі.

По завершенні голосування 9 серпня в Білорусі оприлюднили результати державного екзитполу на президентських виборах. За їхніми даними, за чинного главу держави Олександра Лукашенка (він 26 років на посаді) проголосували майже 80% виборців.

Люди, незгодні з оголошеними результатами, вийшли на акції протесту в різних містах Білорусі. ЗМІ повідомляли про насилля з боку правоохоронців та щонайменше кількох постраждалих учасників. Щоправда, офіційно влада це не підтверджує.