Фестиваль у Дніпрі, на якому був присутній Порошенко, хотіли зірвати озброєні "тітушки"

Більше як сотня "тітушок" у Дніпрі хотіли зірвати 18 вересня Kulish Fest у парку "Зелений гай", де зібралися близько 1 тисячі людей. Серед них були чимало родин із дітьми, а також активісти, волонтери та ветерани АТО. Туди ж прибув і п'ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко. 

Про це повідомляє 5 канал.

Як повідомляють очевидці, спортивні молодики, які організовано прибули до парку, гучно викрикували "Зеленский молодец!", нецензурно лаялися на адресу "Євросолідарності" та Порошенка, кричали, що "им не место в Днепропетровске".

Обурені дніпряни не дозволили молодикам зіпсувати свято, відтіснили їх. Повідомляється, що кількох довелося скрутити.

Відео із парку опублікувала у Facebook молодіжна активістка Дінара Габібуллаєва. На ньому видно, що один з провокаторів нетверезий.

За словами місцевих, молодики не дуже добре орієнтувались у Дніпрі, їх організовано привезли з боку Кривого Рогу та Запоріжжя. Цю інформацію також підтвердили поліцейські.

Перед провокацією в парку молодиків також бачили неподалік офісу партії "Європейська cолідарність", де вони викрикували нецензурні образи щодо політсили.

"Нас не зупинять ніякі провокації Банкові, яка нас боїться", – зазначив Порошенко.

За даними місцевих джерел, приїзд "тітушок" у Дніпро організували на замовлення влади. 

Як повідомив організатор фестивалю, відомий волонтер, музикант, лідер гурту "Широкий лан" Святослав Бойко, у "тітушок", яким дніпряни не дали зірвати Kulish Fest, була при собі зброя – пістолети, кастети і ножі. 

"У них була зброя. Були зафіксовані в них і пістолети, і кастети. Оці всі "молоді люди", які стояли такою організованою купкою, коли їх запитували, хто вони і звідки, багато з них говорили, що вони із Запоріжжя. Деякі говорили, що вони з Кривого Рогу", – розповів Бойко.

На відео, яке оприлюднив YouTube-канал "Порохівниця", також видно, як один з молодиків, копирсаючись у сумці, "засвітив" пістолет.

Активісти навіть затримали одного з найбільш агресивних "тітушок" із Запоріжжя, в якого був при собі ніж. Він назвав себе Андрій Махно, 1999 року народження. Молодика передали поліції, яка відпустила його через три години, склавши протокол про хуліганство.

Очевидцям також вдалося зафіксувати автомобілі організаторів "тітушок", які підбурювали молодиків бути більш активними. Оскільки у парку зібралося багато ветеранів війни на Донбасі, "тітушки" не наважились на масову провокацію і обмежились кількома агресивними випадами.

Як відомо, фестивалі Kulish Fest традиційно проводяться у різних містах України за ініціативи волонтера і музиканта, лідера гурту "Широкий лан" Ярослава Бойка, партійців "Європейської солідарності" та ветеранів війни проти російської агресії.