На Дніпропетровщині ввели надзвичайну ситуацію

У Дніпропетровській області оголосили надзвичайну ситуацію. Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

Зазначається, що наразі рішення має формальний характер. Його ухвалила регіональна комісія з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області.

«Ми посилюємо правоохоронні засоби контролю. Будемо жорстко слідкувати за виконанням карантинних заходів, яких мешканці області мають дисципліновано дотримуватися», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Крім того, в області створили штаб, куди увійшли керівники ДСНС, Нацполіції, транспортні та інші служби.

Як повідомляє Громадське, водночас в міській раді Дніпра заявили, що не підтримують таке рішення ОДА. Заступник міського голови, керівник комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Михайло Лисенко розповів, що у місті через обмеження роботи громадського транспорту вже виник «колапс», а люди не можуть добратися на роботу.

«Поліція не пропускає в транспорт понад 10 людей. Через це виникають постійні скандали. У нас мільйонне місто, до того ж промислове, а жодне підприємство не припинило працювати. Людям треба добиратися на роботу», — сказав Лисенко.

Також він додав, що перевізникам тепер не вигідно виходити на маршрути, відтак 35 водіїв уже не вийшли на роботу.

В міські раді зазначили, що 21 березня зберуться на засідання, аби вирішити, як реагувати на рішення облдержадміністрації щодо надзвичайної ситуації.