У Дніпрі вибухнув автомобіль: загинули дві людини всередині

У Дніпрі сьогодні, 15 вересня, близько 9-ї ранку на проспекті Богдана Хмельницького вибухнув автомобіль із двома людьми всередині, які внаслідок цього загинули. Поліція кваліфікувала подію як терористичний акт.

Про це заявила пресслужба поліції Дніпропетровщини. 

Вибух стався в автомобілі Nissan Primera. Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група, вибухотехніки, експерти криміналістичної лабораторії. 

Правоохоронці вже з'ясували, що в автомобілі перебували чоловік та жінка. Їхні особи попередньо встановили за документами, які знайшли на місці події.

«Зараз за даним фактом відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт)», — заявили у поліції.

Додаткову інформацію обіцяють надати згодом. 

Як повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій, внаслідок вибуху загинула начальниця відділу зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ДСНС у Дніпропетровській області Дар`я Гречіщева, пише Громадське. Вона була також волонтеркою Червоного Хреста.

Другим загиблим, за інформацією джерел у правоохоронних органах, був інструктором з мінної безпеки та цивільної першої допомоги, який проводив тренінги у зоні бойових дій на Донбасі, Олексій Кавлак. Крім того, він був членом ГО «Український легіон», представники якої навчають охочих військовій справі та проводять тренінги з безпеки. Серед навчальних програм були й тренінги з «Вибухонебезпеки та першої допомоги з мінно-вибухової травми». Кавлак був також власником тренінгового центру Aid brothers.