У Дніпрі з 25 березня запроваджують суворий карантин

З 00:00 25 березня влада Дніпра анонсувала введення на три тижні суворих карантинних обмежень у місті.

Про це повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов у Facebook.

«Міська комісія з надзвичайних ситуацій вводить суворі карантинні обмеження з четверга з 00:00 годин. Відповідне рішення буде опубліковано найближчим часом», - сказав він.

Мер зазначив, що, хоч і Дніпро поки ще не в «червоній» зоні, обмеження вводять, щоб місто туди не потрапило.

Він переконує, що місцева влада намагатиметься зробити обмеження максимально комфортними для бізнесу і вже продумує механізм компенсації втрат з місцевого бюджету.

«На відміну від інших територіальних громад, ми не будемо тягнути "до упору", а потім мучитися з колапсом системи охорони здоров'я», - підкреслив Філатов.

Мер додав, що вірус став занадто агресивним, важкі хворі «помолодшали», а в місті фіксують дуже багато летальних випадків.

Отже, відповідно до протоколу засідання міської комісії з надзвичайних ситуацій, з 25 березня у Дніпрі:

  • заборонять проводити спортивні матчі з глядачами;
  • магазини та заклади громадського харчування зможуть працювати лише за умови забезпечення щонайменше 10 квадратних метрів площі на одного клієнта;
  • пільгові перевезення пасажирів можливі лише в період з 10:00 до 15:00. У години «пік» обіцяють збільшити кількість пасажирського транспорту;
  • з 29 березня учні 5-11 класів навчатимуться дистанційно, молодші класи ходитимуть до школи;
  • кінотеатри, театри та інші заклади культури зможуть працювати за наповненості залів не більше як 50%;
  • спортзали зможуть працювати за умови забезпечення щонайменше 20 квадратних метрів на одного відвідувача і без групових занять. Басейни можуть працювати за дотримання умови перебування на доріжці не більше ніж двох відвідувачів.