"Звільняйтесь або тікайте": Зеленський зажадав негайного звільнення голови поліції Дніпропетровщини

Президент Володимир Зеленський вимагає негайного звільнення Віталія Глуховері з посади голови Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області через інцидент з ДТП у 2018 році. Про це він написав у Facebook.

"Вимагаю від міністра внутрішніх справ пана Арсена Авакова негайного звільнення громадянина Глуховері з займаної посади, а від голови ДБР пана Романа Труби чекаю швидкого та безкомпромісного розслідування за оприлюдненими фактами", - наголосив Зеленський. Так він відреагував на відео з подробицями інциденту, що з'явилося у соцмережах.

Зеленський наголосив, що для чиновників пройшли часи безкарності.

Глава держави також звернувся до тих, хто порушує закони: "Краще пишіть явки з повинною, звільняйтесь або тікайте. Бо єдине, що я можу вам гарантувати – це кримінальне переслідування та покарання у законний спосіб".

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження стосовно можливого перевищення повноважень начальником Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області під час інциденту з ДТП у 2018 році.

За інформацією ДБР, 12 вересня 2018 року патрульні поліцейські зупинили автомобіль марки Range Rover, водій якого порушив правила дорожнього руху. За кермом автомобіля перебував водій керівника ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. Під час спілкування з патрульними, водій, імовірно, зателефонував керівнику ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. Після дзвінка на місце інциденту прибули працівники спецпідрозділу «КОРД» та затримали патрульних поліцейських.