Гуцульська овеча бриндзя стала першим українським продуктом, що має географічне зазначення

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України зареєструвало перший товар, який має позначку географічного зазначення. Ним стала «гуцульська овеча бриндзя». Про це йдеться на інформаційно-аналітичному порталі агропромислового комплексу України.

«Гуцульська овеча бриндзя» — це перше українське географічне зазначення, що відповідає всім європейським вимогам до реєстрації і має право на визнання в ЄС. Заявку на реєстрацію географічного зазначення було подано громадською спілкою «Асоціація виробників традиційних карпатських високогірних сирів» до Мінекономіки 19 грудня 2018 року», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що «гуцульська овеча бриндзя» — це сир, що виготовляється з овечого молока на полонинах Карпат в регіоні Івано-Франківської, Закарпатської та частково Чернівецької областей. Традиції виготовлення продукту беруть свій початок ще з 15 століття.