COVID-госпіталь у Харкові зупинив прийом пацієнтів

У Харкові обласний госпіталь ветеранів війни, відкритий під COVID-19 увечері 4 жовтня, за добу прийняв більше 100 пацієнтів і наразі призупинив прийом нових хворих.

Про це на брифінгу повідомив головний лікар медзакладу Юрій Федченко, передає Укрінформ.

«Звичайно, в стаціонар легкі хворі не направляються. Щонайменше – середньої важкості та важкі. За минулу добу надійшло 110 пацієнтів, щоденно неможливо працювати в такому темпі, треба ж хворим надати допомогу, діагностику. Тому поки що сьогодні нам хворих не направляють. Наявні ліжка залишаються в резерві», - сказав Федченко.

За його словами, всі шість ліжок реанімаційного відділення зайняті, п’ятеро з цих хворих перебувають на високопоточних дихальних апаратах.

Крім того, Федченко зазначив, що критичної нестачі лікарів немає, але заклад готовий взяти ще двох анестезіологів, кількох терапевтів і медичних сестер.

Заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк зауважив, що зі 146 пацієнтів, які наразі знаходяться в госпіталі, лише 3 – вакциновані.

«І така загальна тенденція по всій області. Більшість пацієнтів - не вакциновані. З 2800 хворих, які наразі перебувають на лікуванні, лише 154 вакциновані», - заявив вн.