ДТП у Харкові: Верховний суд остаточно засудив Зайцеву і Дронова до 10 років тюрми

Суд засудив обвинувачених у скоєнні смертельної ДТП у Харкові Олену Зайцеву та Геннадія Дронова до 10 років позбавлення волі. Це максимальна санкція статті. Також їм заборонили керувати транспортними засобами впродовж 3 років. Пресслужба суду вела онлайн-трансляцію судового засідання у зв’язку з карантином.

Крім того, суд ухвалив стягнути з обох обвинувачених майже 10 мільйонів гривень моральної та матеріальної шкоди на користь постраждалих.

Суд звернув увагу на визнання вини Зайцевою, але це не вплинуло на вирок. Обтяжувальних або пом'якшувальних обставин у Дронова суд не виявив.

Суддя Віктор Попрас зачитував вирок понад 2 години. Під час судового засідання обвинуваченій Зайцевій стало погано, її вивели з зали.

Верховний суд відмовив захисникам обох засуджених в оскарженні рішень судів попередньої інстанції. Рішення Верховного суду вже оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року в центрі Харкова на перехресті вулиці Сумської і провулку Мечникова зіткнулися дві автівки. Позашляховик Lexus RX, за кермом якого була Олена Зайцева, вилетів на тротуар, де на зелене світло чекали пішоходи. Внаслідок ДТП загинули шестеро та постраждали п’ятеро людей.