Хакер з Харкова зламав понад 2 тисячі українських комп'ютерів

Кіберполіція спіймала чоловіка, який зламав понад дві тисячі комп’ютерів українців. Про це повідомляє пресслужба Департаменту кіберполіції НПУ.

За даними кіберполіції, для залучення клієнтів хакер розміщував на спеціалізованих сайтах та форумах оголошення щодо продажу доступів до віддалених серверів, для оплати таких послуг використовувалися російські електронні платіжні системи.

"Працівники Слобожанського управління кіберполіції встановили причетність до такої діяльності 29-річного жителя Харкова. Чоловік з 2018 року займався зламом віддалених серверів для подальшого продажу отриманої незаконним шляхом інформації", - йдеться у повідомленні.

Загалом же встановлено, що хакер за час своєї діяльності отримав несанкціонований доступ до тисяч серверів з-понад 100 країн.

Так, отримані інструменти він використовував як для продажу даних, так і для отримання доступу до банківських акаунтів і платіжних систем.

Працівники кіберполіції провели кілька обшуків за адресами, де проживав хакер.

За даним фактом триває досудове розслідування, кваліфіковане за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України. Зловмиснику загрожує до 6 років ув’язнення.