«Харків готовий дати тверду відсіч загарбнику»: мер міста Терехов відреагував на слова Зеленського

Міський голова Харкова Ігор Терехов запевнив, що його місто готове протистояти російській агресії та завжди буде українським. Раніше президент Володимир Зеленський припустив, що Росія може окупувати Харків у разі загострення.

Свою відповідь Терехов оприлюднив у Telegram-каналі.

«Харків був і буде українським містом, жителі якого є громадянами єдиної та неподільної України. І будь-хто, хто зазіхне захопити Харків, повинен розуміти — на захист свого улюбленого міста стануть не лише харків'яни, а й усі українці», — написав Терехов.

Він підкреслив, що місто готове «дати тверду відсіч ймовірному загарбнику», оскільки всі сили та засоби для цього вже є. Також мер Харкова закликав жителів міста не панікувати.

«Запевняю вас — приводів для занепокоєння немає, і Харків і надалі успішно розвиватиметься під мирним небом. Все буде Харків та все буде Україна», — зазначив Терехов. 

Нагадаємо, Зеленський в інтерв'ю The Washington Post припустив, що в разі загострення Росія може окупувати Харків.

«Харків, який під контролем уряду України, може бути окупований. Росії потрібен привід: скажуть, що захищають російськомовне населення. Після окупації та анексії Криму ми розуміємо, що це можливо і може статися», — заявив глава держави.