Кернеса справді доставили до лікарні в Німеччині - міськрада

Міський голова Харкова Геннадій Кернес перебуває у лікарні в Німеччині, куди його оперативно доставили ввечері 16 вересня. Зараз він у стабільно важкому стані, але при тямі ㅡ зараження COVID-19 спричинило ускладнення старих хвороб. Про це повідомив директор департаменту у справах інформації Харківської міськради Юрій Сидоренко, передає "Суспільне.Харків".

За його словами, екстрений політ до Німеччини Геннадій Кернес переніс нормально. Разом з ним у лікарні перебувають його близькі.

«Проти ночі його доставили спеціалізованим медичним літаком до Німеччини у "протиковідній" капсулі, підключеного до апарату "високопотокової подачі кисню"», — повідомив Сидоренко. 

Він підкреслив, що Кернес перебував і перебуває у свідомості. Також Сидоренко зазначив, що мер Харкова не хотів залишати Україну та їхати на лікування до Німеччини, але на цьому наполягли його близькі та рідні.

Нагадаємо, 15 вересня у міськраді Харкова підтвердили, що мер Геннадій Кернес захворів на коронавірус. Він перебував у лікарні у стабільно важкому стані. Ввечері 16 вересня Кернеса евакуювали бортом Bombardier Challenger 604 до Німеччини

Крім того український бізнесмен Павло Фукс повідомив, що йому вдалося поспілкуватися з мером Харкова Геннадієм Кернесом, який сьогодні вночі прилетів на лікування до Берліна.

"Приблизно о 1.00 Геннадій Кернес прилетів у клініку "Шаріте". Стан важкий, але він при тямі – обмінялися кількома словами з ним за допомогою відеозв'язку", – написав Фукс у своєму Telegram-каналі.