Смертельна ДТП у Харкові: 16-річному підозрюваному водію обрали запобіжний захід

Київський районний суд Харкова взяв під варту на два місяці без визначення застави 16-річного Миколу Харківського, підозрюваного у дорожньо-транспортній пригоді на проспекті Гагаріна. Внаслідок ДТП загинув 58-річний чоловік.

Таку ухвалу суд виніс 28 жовтня, повідомляє «Суспільне».

Захист просив відпустити хлопця під цілодобовий домашній арешт. Підозрюваний підтримав свого адвоката і сказав, що не збирається переховуватися від слідства.

«Хочу попросити пробачення за те, що сталася така ситуація. Не хотів, щоб це трапилося. Повністю шкодую, прошу вибачення у потерпілих. У людини, яка їхала на Chevrolet... У його родичів прошу вибачення. І повністю шкодую, що так вийшло», — сказав Харківський.

У коментарі журналістам адвокатка сказала, що хлопець не пам'ятає обставин ДТП та чи був він за кермом. Сам підозрюваний чітко про це не сказав, а на питання журналістів відповів, що «відмовили гальма».

Нагадаємо, 26 жовтня у Харкові сталася смертельна аварія на перехресті вулиць Гагаріна та Одеської. 16-річний водій Infiniti на великій швидкості проїхав на червоне світло світлофора. У поліції зазначили, що так він намагався проїхати перехрестя, однак його автівка врізалася в інший легковик Chevrolet Aveo, а також зіткнулася з іншим припаркованим поряд автомобілем Skoda.

Речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко в етері «Україна24» 28 жовтня казав, що швидкість, з якою рухався обвинувачуваний, наразі не встановлена експертизою. Але це було приблизно 180 км/год.

58-річний водій Chevrolet загинув на місці, а трьох пасажирів Infiniti, двох 19-річних хлопців та 16-річну дівчину, з важкими травмами доставили до лікарні.

Миколі Харківському оголосили підозру за ч. 2 ст. 286 КК України. Ця стаття передбачає від 3 до 8 років ув'язнення з позбавленням права керувати транспортом до 3 років або без нього.