У Харкові 16-річний водій проїхав на великій швидкості перехрестя на червоне світло: одна людина загинула, ще троє постраждали

У Харкові ввечері 26 жовтня сталася смертельна аварія. За попередніми даними, водій Infiniti на великій швидкості проїхав на червоне світло світлофора.

Про це повідомляє поліція Харківської області.

Так, автопригода сталася близько 20:40 на перехресті вулиць Гагаріна та Одеської. 16-річний водій Infiniti на великій швидкості намагався перетнути перехрестя на червоний сигнал світлофора та зіткнувся із машиною Chevrolet Aveo, а також з іншим припаркованим поряд автомобілем Skoda.

Внаслідок аварії 58-річний водій Chevrolet загинув на місці, троє пасажирів Infiniti, двоє чоловіків 19 років та 16-річна дівчина, із важкими травмами доставлені до лікарні.

Кермувальники обох транспортних засобів ознак алкогольного сп’яніння не мали.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Водій Infiniti затриманий. Відповідно до санкції статті йому загрожує до 8 років тюремного ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Наразі здійснюється комплекс усіх необхідних заходів для встановлення обставин автопригоди, відпрацьовуються записи з камер відеоспостереження. Слідчі дії тривають.