У Харкові обстріляли консульство Азербайджану: відкрито кримінальне провадження

Уночі 7 листопада в Харкові було обстріляно приміщення Почесного консульства Азербайджану.  Поліція відкрила кримінальну справу за фактом «хуліганства».

Про це повідомило пресслужба консульства.

Зазначається, що невідомі вистрілили шість разів, пошкоджені вікно та двері. Постраждалих немає, уночі в офісі нікого не було.

У консульстві зазначили, що камери відеоспостереження зафіксували двох людей зі зброєю.

У поліції Харківської області повідомили, що в ході огляду правоохоронці виявили та вилучили 2 гільзи та 3 залишки металу.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї). Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

На даний час поліцейськими вживаються заходи, направлені на встановлення осіб, причетних до скоєння злочину, а будівлі консульств Азербайджану та Вірменії поліція взяла під цілодобову охорону.

Міністерство закордонних справ Азербайджану засудило напад і заявило, що напад на консульство в Харкові потрібно розглядати з урахуванням «нещодавніх погроз, які надходили від радикальних вірменських сил на адресу дипломатичних представництв Азербайджану за кордоном».

Там пообіцяли співпрацювати з місцевими правоохоронними органами для притягнення до відповідальності винних.