У Харкові прощалися з загиблими в авіакатастрофі Ан-26

Сьогодні, 6 жовтня, у Харкові відбулась церемонія прощання із 25 військовими, які загинули в авіакатастрофі Ан-26 під Чугуєвом. Після проведення експертиз щодо ідентифікації загиблих їх тіла повернули родичам для поховання.

Про це повідомляє Громадське.

Церемонія прощання відбулася на майдані Свободи в центрі міста. На ній були присутні близько 600 людей. Рідні сиділи на стільцях поряд із фотографіями загиблих. Їм підвозили для прощання труни.

Після цього труни огорнули у жовто-блакитний прапор і відбулася хвилина мовчання. У небі пролетіли три літаки як символ того, що військові не загинули, а продовжили політ.

Загиблих родом із Харкова поховають сьогодні, а тих, хто з області, — завтра, 7 жовтня.

Отмечается президент України Володмир Зеленський відзначив 27 військових медаллю «За військову службу Україні», 26 з них – посмертно. Відповідний указ №421 глава держави підписав 6 жовтня.

Раніше на Львівщині поховали двадцятирічного курсанта Віталія Вільхового, який вижив в аварії, однак наступного дня помер у лікарні від 90% опіків.

Нагадаємо, увечері 25 вересня неподалік міста Чугуїв на Харківщині розбився військовий літак Ан-26, на борту якого перебували 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба та семеро офіцерів. Загинули тоді 26 людей. Один курсант, що вижив, перебуває у військовому шпиталі, стан його середньої тяжкості.