Унаслідок обстрілу Харкова та Балаклії поранені 10 мирних мешканців

Учора, 3 червня, внаслідок російського обстрілу Балаклії поранення отримали 8 цивільних, серед яких 11-річна дитина. Ще двоє людей були поранені в Харкові внаслідок обстрілу околиць міста.

Про це повідомив у Facebook голова Харківської обласної держадміністрації Олег Синєгубов.

У Міжнародний день безневинних дітей, що стали жертвами агресії, Синєгубов нагадав, що, за даними Нацполіції, на Харківщині за 100 днів війни загинули 38 дітей.

«На жаль, і досі через дії загарбників страждають діти. Минулої доби під час обстрілу Балаклії поранення отримала 11-річна дитина. Загалом в Балаклії 8 поранених. Ще двоє — у Харкові внаслідок обстрілу околиць міста», — написав Синєгубов.

За словами Синєгубова, на Харківщині ворог намагався вести наступ на Барвінкове та Святогірськ, а на Ізюмщині — в напрямку Вірнопілля та Богородичного. «Усі атаки відбиті. Наші захисники тримають позиції», — наголосив очільник ОДА.

«Наші Збройні сили ведуть активні бойові дії на півночі, на північно-східному напрямку, на Ізюмському напрямку, де ворог зазнає значних втрат серед своєї живої сили, бронетехніки, авіації. ЗСУ фактично ціною власного життя вигризають кожен метр нашої території, звільняючи населені пункти», — додав Синєгубов.

Нагадаємо, протягом минулої доби, 3 червня, ворог обстрілював Барвінкове в Ізюмському районі та Циркуни в Харківському. Крім того, по Харківському району окупанти завдали ракетного удару, внаслідок чого були пошкоджені будинки, але постраждалих немає.