Відсутнього на засіданні сесії Кернеса визнали мером Харкова без складання присяги

9 грудня у Харкові пройшла перша сесія депутатів нового VIII скликання міської ради. Відсутнього Геннадія Кернеса визнали мером міста навіть без складання присяги.

Трансляцію вів TriolanLive.

Як видно з відео, на сесії були присутні новообрані депутати міської ради, почесні громадяни Харкова, представники духовенства, керівники правоохоронних органів, журналісти. Кернеса не було.

З трибуни сесії голова міської ТВК Ольга Мозгова, зачитавши постанову про реєстрацію Кернеса мером Харкова.

Вон зазначила, що за змістом статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» присягу складає лише особа, яка вперше була обрана на посаду селищного, сільського або міського голови.

Мозгова наголосила, що Кернеса обрали міським головою не вперше, і він уже складав присягу 24 листопада 2010 року, що підтверджується записом у трудовій книжці. Тому Кернес, хоч і не був присутній на сесії, набув повноважень міського голови Харкова.

Ми звернулися за коментарем до Громадянської мережі ОПОРА, щоб уточнити законність призначення Кернеса, відповідь очікуємо.

Нагадаємо, бізнесмен та друг Геннадія Кернеса Павло Фукс повідомив, що міський голова Харкова планує повернутися до України 30 грудня.

Як раніше повідомлялося, Кернес був оперативно доставлений до лікарні Німеччини ввечері 16 вересня з ускладненнями від зараження COVID-19.