Вибори мера в Харкові: Добкін подав 65 позовів про перерахунок голосів через порушення

Кандидат на посаду мера Харкова Михайло Добкін подав до Харківського окружного адміністративного суду 65 позовів щодо перерахунку голосів на виборах через порушення.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на відділ статистики суду.

Там розповіли, що станом на 14:00 4 листопада суд розглянув вже 32 позови від Михайла Добкіна та відмовився їх задовільнити. У суді зазначили, що всі 65 позовів планують розглянути протягом 4-5 листопада.

Сам Добкін заявляє, що на десятках виборчих дільницях «вкрали» голоси в інших кандидатів та «приписали» їх виконувачу обов'язків міського голови Ігоря Терехова, який переміг у першому турі виборів мера Харкова, набравши 50,66% голосів.

Він заявив, що його юристи в Харківському окружному адміністративному суді продовжують подавати судові позови.

Один із адвокатів Добкіна, Анатолій Родзинський, повідомив, що загалом до суду подано позови щодо порушень виборів на 132 дільницях міста.

«Добкін наполягає на перерахунку голосів на усіх 132 дільницях через порушення, зокрема й під час транспортування бюлетенів від дільничної виборчої комісії до районної територіальної комісії, яке відбувалося з меншою кількістю людей, ніж потрібно. Але суд поки не ухвалив жодного позитивного рішення», ㅡ зазначив Родзинський.

За його словами, відповіді суддів були формальними.

Нагадаємо, 31 жовтня у Харкові відбулися вибори мера. Виконуючий обов’язків Харківського міського голови Ігор Терехов здобув 50,66% голосів у першому турі виборів і таким чином переміг. Натомість самовисуванець Михайло Добкін здобув 28,4% голосів.