Загибель літніх людей у Харкові: правоохоронці затримали 4 осіб, розглядаються три версії пожежі

Прокуратура з поліцією оперативно затримали групу осіб, причетних до організації приватного будинку для літніх людей у Харкові, де сталася пожежа з 15 жертвами. Також слідчі розглядають три основні версії пожежі.

Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова у Facebook.

Як вона зазначила, затриманий власник домоволодіння, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат, а також орендар будинку та його дружина - директорка приватного підприємства, яка фактично керувала закладом. Також затриманий адміністратор, який координував роботу пансіонату, при цьому офіційно не був там працевлаштований.

«Причетність затриманих до роботи цього будинку підтверджується допитами свідків, протоколом огляду місця події, а також іншими документами», - повідомили у прокуратурі Харківщини.

Всім їм готуються повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжних заходів.

За словами Венедіктової, слідчим шляхом перевіряються такі основні версії:

  • пожежа виникла в наслідок підпалу (занесення стороннього вогню);
  • пожежа виникла внаслідок необережного поводження з вогнем в побуті та з електроприладами;
  • пожежа виникла в наслідок замикання електромережі.

Також прокуратура та ДБР розпочали провадження, в якому перевірять чи належним чином окремі службові особи ДСНС виконували свої обов‘язки з контролю за дотриманням правил пожежної безпеки на цьому об‘єкті.

«Наразі слідчі дії тривають, допитуються інші працівники пансіонату, де відбулася пожежа, а також свідки, проводяться обшуки та огляд місця події із залученням експертів», - уточнила генпрокурорка.

Нагадаємо, 21 січня у Харкові виникла пожежа в приватному будинку для літніх людей «Золотий час». У пожежі загинули 15 людей, також постраждали ще 11 людей. Загалом на момент пожежі у будівлі було приблизно 30 людей.