Київська влада надала дозвіл на будівництво Roshen Concert Hall

Київська міська державна адміністрація надала дозвіл на будівництво концерт-холу Roshen на місці Палацу культури імені Корольова на Відрадному.

Про це повідомляє пресслужба партії "Європейська солідарність".

Зазначається, що проєкт реалізується за кошти компанії "Roshen" і Фонду Порошенка. 

"Цей проєкт розрахований на допомогу українським вітчизняним артистам – і симфонічним оркестрам, і Філармонії, і консерваторіям, багатьом найталановитішим українським музикантам. Це – виховання нації. І дуже важливо, що це робиться не на Хрещатику, а тут, на Відрадному", – наголосив п'ятий президент України, лідер партії "ЄС" Петро Порошенко.

Концерт-хол Roshen стане першим в Україні концертним залом для виступів великого симфонічного оркестру з хором. Він матиме велику акустичну концертну залу на 1800 глядачів і камерну залу на 400 глядачів, а також необхідну інфраструктуру для репетицій музикантів і хорів.

Це буде надсучасна будівля зі спеціальною акустикою. Симфонічна зала зможе вмістити близько двох тисяч людей. 

"Це буде центром культури, центром розвитку цілого Києва. І багато артистів світового рівня, багато оркестрів світового рівня приїхали б давно в Україну. Але ніколи вони тут не були, бо не було місця, де могли би оцінити по-справжньому цей рівень. "Roshen" надихнувся прикладами Microsoft Theater і Карнегі-холу", – зазначив Порошенко.

Концерт-хол продовжить низку масштабних проєктів, які вже реалізовані командою Порошенка – це і найбільший у світі річковий світло-музичний фонтан Рошен у Вінниці, створення центру Анни Київської у Франції, підтримка археологічних досліджень на місці поховання короля Данила Галицького у Польщі, будівництво єдиного за часів незалежності Театру на Подолі, зоопарк у Черкасах, Roshen Winter Village і традиційні зимові ковзанки у різних містах України. 

Відкриття Roshen Concert Hall заплановане на 2025 рік.

Про плани збудувати у Києві концерт-хол у Порошенка повідомили ще у жовтні 2020 року. А в травні 2021 року стало відомо, що архітектурний конкурс виграло авторитетне норвезьке архітектурне бюро Snøhetta, що створило проєкти оперного театру в Осло, бібліотеки Олександрина в Єгипті, художнього музею Ліллехаммера, а також павільйону Національного меморіального музею 11 вересня у Нью-Йорку.

Для реалізації проєкту компанія "Roshen" на торгах викупила будівлю Палацу культури імені Корольова. Бюджет проєкту складає десятки мільйонів доларів, повідомили його ініціатори.