Більшість киян готові обрати Кличка новим мером столиці — опитування

На найближчих місцевих виборах за чинного міського голову Києва Віталія Кличка готова поголосувати відносна більшість киян (41,7%). На другому місці за підтримкою — телеведучий Сергій Притула (11,6%), але він поки не повідомляв про намір балотуватися. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг».

Соціологи вказують, що за рік електоральна підтримка Кличка зросла майже вдвічі. До того ж 54% опитаних вважають, що ситуація у Києві під керівництвом Кличка покращилася, а 30% змін не побачили.

За кандидатку на посаду мера Києва від «Слуги народу» Ірину Верещук готові проголосувати 9,4% жителів міста, які визначилися з вибором, 9% — за засновника Eurolab Андрія Пальчевського, 5,4% — за депутата від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко.

Експерти також змоделювали другий тур місцевих виборів, за умови виходу до нього Віталія Кличка та інших кандидатів. У парі з Притулою Кличко переміг би з результатом 63% проти 21%, у парі з Пальчевським — 67% проти 20%, у парі з Верещук — 64% проти 22%, у парі з Гончаренком — 68% проти 13%.

Опитування проводили з 26 по 27 липня 2020 року методом CATI. Загалом опитали 2000 респондентів від 18 років. Помилка репрезентативності — до 2,2%.

Нагадаємо, що місцеві вибори відбудуться одночасно по всій Україні 25 жовтня. Виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів.