Біля Офісу президента відбувалася акція прихильників Стерненка: 24 людей затримали, є постраждалі

Сьогодні, 23 лютого, у Києві під час протестної акції на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка між протестувальниками та поліцією сталися сутички: постраждало 27 правоохоронців. Крім того, затримано 24 учасники акції.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції у Києві.

Так, біля Офісу президента відбувалася акція, участь у якій взяли понад 2000 осіб.

Правоохоронці не пропускали протестувальників на територію ОП, відкритим до будівлі залишився вхід з боку вулиці Шовковичної. Мітингувальники скупчилися біля воріт і намагалися протиснутися до будівлі. Поліція, зі свого боку, перекрила прохід спецтехнікою та живим кордоном із силовиків.

Під час забезпечення правопорядку на вулиці Банковій постраждало 27 правоохоронців. У Нацполіції заявляють, що під час штовханини учасники акції застосували газові балончики та кидали у правоохоронців фаєри. Поліцейські отримали опіки очей, їм надали необхідну медичну допомогу.

Водночас силовики також розпилювали сльозогінний газ.

Як зазначається, під будівлею Офісу президента правоохоронці затримали 24 активних учасників протесту. Всіх доставили до управління Печерського відділку поліції. У Нацполіції зазначають, що у затриманих взяли пояснення та вже всіх відпустили.

За фактом сутичок на Банковій правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 342 (Опір представникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, протестні акції на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка відбуваються сьогодні в низці українських міст. Протестувальники заявляють, що оголошений вирок Стерненку є несправедливим, вимагають його звільнення, а також відставки Генеральної прокурорки України Ірини Венедіктової.

Як раніше повідомлялося, 23 лютого Приморський суд Одеси засудив Стерненка до семи років і трьох місяців ув’язнення з конфіскацією половини наявного майна за обвинуваченням у розбої та незаконному зберіганні зброї.