Чоловіка, який у центрі Києва захопив відділення банку і заручника, затримали

Громадянина Узбекистану Карімова Сухроба Рахмановича, який 3 серпня у центрі Києва погрожував підірвати відділення банку бізнес-центр «Леонардо» і взяв у заручники людину, затримали. Про це повідомив у Facebook заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Терорист захоплений живим. Вибуху не було. На місці працюють вибухотехніки», — написав Геращенко і наголосив, що на затриманого чекає «довге ув'язнення».

На брифінгу після затримання представник СБУ повідомив, що наразі вибухотехніки перевіряють приміщення. За фактом порушили кримінальне провадження за статтею 258 (терористичний акт).

«На місці працювало близько 300 правоохоронців та рятувальників. Це і вибухотехніки, і експерти, патрульна поліція, перемовники. Ми працювали у координації з колегами з СБУ», - наголосив перший заступник міністра Сергій Яровий під час брифінгу після проведення спецоперації.

Перед затриманням правоохоронці попросили через гучномовець всіх ЗМІ вимкнути прямий етер, бо це могло нашкодити спецоперації.

Раніше зловмиснику дали можливість виступити в прямому етері деяких телеканалів (ZIK, 112 канал та НАШ, - ред.). Він почав свій виступ з того, що представився святим духом — богом. Він згадав про минулорічні вибори президента й розкритикував Володимира Зеленського за його рік на посаді. Сухроб розповів, що вже 5 років живе в Україні й обурений політичною ситуацією.

Нагадаємо, 3 серпня у Києві невідомий чоловік захопив приміщення банку бізнес-центру «Леонардо» і погрожує підірвати його.