Кличко планує закупити для Києва мільйон доз вакцин проти COVID-19

Столична влада веде переговори з кількома американськими та європейськими компаніями-виробниками вакцин проти коронавірусу і планує закупити 1 млн доз препарату для вакцинації 500 тисяч киян.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко у Facebook.

За його словами, Київ готовий закупити препарати за кошти міського бюджету.

«Сьогодні в міської влади є попередні домовленості з деякими виробниками. Також у столиці готова інфраструктура для проведення вакцинації: є обладнання для зберігання вакцини, кабінети щеплень, а фахівцям централізовано проведуть відповідні навчання», - зазначив Кличко.

Він додав, що столиця закуплятиме вакцину безпосередньо у виробників і надаватиме її киянам безкоштовно.

Рішення вести переговори щодо додаткової вакцини для столиці Кличко пояснив тим, що Київ — це багатомільйонне місто, і вірус у ньому розповсюджується найшвидшими темпами.

«Ми повинні запобігти поширенню хвороби. Захистити насамперед найвразливіші категорії населення. Лікарів, які рятують сьогодні хворих, літніх людей, працівників соціальних служб, працівників сфери освіти, фахівців комунальних підприємств критичної інфраструктури — транспортників, спеціалістів сфери ЖКГ. Правоохоронців, рятувальників та інших», - наголосив міський голова Києва.

Також він підкреслив, що подає в міську раду проєкт рішення, яке дозволить коштом міського бюджету закупити вакцину та вакцинувати зазначені категорії киян.