Кличко склав присягу міського голови у Київраді

1 грудня мер Києва Віталій Кличко склав присягу Київського міського голови.

Про це повідомляє пресслужба Київради.

Так, на початку першого засідання Київської міської ради IX скликання голова міської територіальної виборчої комісії Валентина Королькова зачитала постанову ТВК та оголосила результати виборів міського голови та депутатів Київської міської ради.

Після цього Віталій Кличко склав присягу мера Києва та отримав від ТВК посвідчення Київського міського голови.

Під час засідання Київради новообрані депутати також отримали свої посвідчення і розпочали роботу. Зазначається, що більшість обранців Київради IX скликання – 74 депутати – стали депутатами вперше.

Як зазначається, на засіданні Кличко запропонував створити «велику коаліцію» всіх політичних сил, представлених у новообраній Київраді.

«Велика відповідальність сьогодні на мені як міському голові. Велика відповідальність і на вас, бо кияни довірили депутатам представляти інтереси мешканців міста. Давайте зробимо так, щоб Київрада працювала злагоджено і ефективно. Об’єднавши зусилля всіх депутатів від усіх представлених тут політичних сил!» - наголосив мер Києва.

Він зазначив, що сьогодні кияни очікують від новообраної влади оперативно ухвалених та ефективних рішень, щоб врятувати здоров’я і життя киян, щоб місто розвивалося.

Разом із тим, Кличко підкреслив, що Київрада має схвалити в терміновому порядку ще в цьому році, зокрема, бюджет міста на 2021 рік та запровадження додаткових пільг для бізнесу, який постраждав через пандемію.

«Пропоную всім тверезо і реально оцінити всю серйозність ситуації. Бо ми сьогодні живемо дещо в інших реаліях. І об’єднатися в роботі заради киян. Оце і буде наш імідж. Якщо хтось думає про нього», – додав мер.

Нагадаємо, 25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Цьогоріч обирали представників до органів місцевого самоврядування: депутатів обласних, районних рад, а також депутатів місцевих рад та їх голів у 1 439 громадах.

У Києві Віталій Кличко здобув перемогу у першому турі виборів, набравши 50,52% голосів.