Київ із вересня хоче запровадити «соціальне таксі» для дітей із інвалідністю

Заступниця голови Київської міської держадміністрації Марина Хонда оголосила, що з вересня в Києві може запрацювати послуга «Соціальне таксі» для дітей з інвалідністю. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

За словами Хонди, запровадження «соціального таксі» спростить для батьків та їхніх дітей з інвалідністю доступ до необхідних послуг. Соціальний транспорт, який уже працює в Києві, не покриває все місто повністю.

«Близько восьми тисяч людей із інвалідністю потребують спеціалізованого транспортного перевезення. "Інватаксі" збільшить кількість транспортних засобів та дозволить здійснювати більше перевезень і повністю покрити потребу», — заявила Хонда.

На початку «Соціальне таксі» буде пілотним проєктом для 170 дітей. У разі успіху його планують поширити на всіх людей із інвалідністю.

За словами Марини Хонди, потреба в перевезенні людей із інвалідністю в Києві щороку зростає. У 2018 році для 716 людей здійснили 19 364 перевезення, а в 2019 році — 20 152 перевезення для 801 людини з інвалідністю. За перші три місяці 2020 року таких перевезень зробили майже вісім тисяч.

Як повідомляє Національна асоціація людей із інвалідністю, в Україні зареєстровані 2,6 мільйона людей із різними формами інвалідності. Це близько 6% населення України. Водночас в Асоціації зазначають, що ці дані можуть бути неточними.