Київ незабаром може потрапити до «червоної» зони: планується посилення карантину - Кличко

У п’ятницю, 22 жовтня, Комісія з надзвичайних ситуацій Києва ухвалить рішення про запровадження додаткових обмежень і функціонування столиці в умовах «червоної» зони, у яку вона потрапить у найближчі дні.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, передає пресслужба міськради.

«Днями Київ потрапить у «червону» зону карантину. Бо ситуація з розповсюдженням коронавірусу в столиці стрімко погіршується», - наголосив мер.

Він зазначив, що за минулу добу, у Києві виявили 1 192 випадки COVID-19, 39 людей померли. Кличко каже, що вік тих, хто помер, - від 29 років.

«Останніми днями до лікарень столиці госпіталізують по пів тисячі хворих. І більшість із них ㅡ у важкому стані. Пацієнти, які потребують кисневої підтримки або штучної вентиляції легень. Ліжка в столичних лікарнях заповнюються. Уже понад 50% ліжок, які підготувало місто для лікування хворих на коронавірус, заповнені. А з киснем заповнені більш як 63%», — розповів міський голова.

22 жовтня відбудеться засідання Комісії з надзвичайних ситуацій Києва, яка ухвалить рішення про запровадження додаткових обмежень і функціонування столиці в умовах «червоної» зони.

Клико нагадав, що на сьогодні 98% госпіталізованих до лікарень столиці – не щеплені. І 99% летальних випадків – це невакциновані пацієнти. Тому мер закликав депутатів Київради пояснювати киянам необхідність вакцинації.