Київ розпочав підготовку до третьої хвилі епідемії коронавірусу

Київ починає готуватися до третьої хвилі епідемії СOVID-19. Зокрема, планується збільшення кількості реаніматологічних ліжок у столичних лікарнях через фіксацію більш важких форм перебігу хвороби.

Про це йдеться у протоколі  засідання штабу із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, передає пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Зазначається, що у своєму рішенні штаб враховував ситуацію із захворюваністю у світі, в тому числі й в сусідніх країнах. Зараз у період відпусток українці подорожують як всередині країни, так і закордон. А під час подорожей ризик заразитися збільшується.

«Інфекціоністи говорять про високу контагіозність нового штаму вірусу. Тому сьогодні ми вже готуємо госпітальні бази для прийому хворих на коронавірусну хворобу. Підготовка, у першу чергу, передбачає забезпечення киснем медичних ліжок, засобами захисту – медичного персоналу, медикаментами – пацієнтів», — розповів заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Згідно з протоколом, керівники лікарень міста, включених до другої хвилі госпітальних баз прийому хворих на COVID-19, мають підготуватися до прийому хворих під час третьої хвилі епідемії. Зокрема, їм слід приєднати ліжка до кисню, закупити необхідні ліки та засоби індивідуального захисту.

Міська влада має скерувати звернення до керівників підприємств, установ та організацій критичної інфраструктури, щоб ті склали списки працівників, які потребуватимуть спецперепусток на проїзд у громадському транспорті. Вони знадобляться у разі запровадження посилених карантинних обмежень.

«Для того, щоб забезпечити життєдіяльність столиці, вже найближчим часом підприємства критичної інфраструктури мають надати інформацію про необхідну кількість перепусток. Цього разу ми плануємо запровадити електронні перепустки. Таким чином ми персоналізуємо перепустки, щоб ними могли скористатися тільки кияни, які працюють на підприємствах критичної інфраструктури», – зазначив Поворозник.