Локдаун у Києві можуть продовжити після 16 квітня - заступник голови КМДА

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський сподівається, що після 16 квітня карантин у Києві послаблять, але не виключає, що обмеження можуть продовжити.

Про це він заявив в етері «Громадського радіо».

«Локдаун після 16 квітня можуть продовжити, адже ми не можемо спрогнозувати, якою буде ситуація із захворюваністю, але сподіваємося, що ці три тижні карантину по 16 квітня вже почнуть давати результати, і ми матимемо позитивну динаміку у середині квітня, розірвемо ланцюжок захворюваності й зможемо розглядати варіант послаблення обмежень», — розповів він.

Мондриївський додав, що влада розуміє, як негативно обмеження впливають на економіку та бізнес, але карантин наразі необхідний, адже ситуація у лікарнях складна.

«Подібні рішення — щодо посилення карантину — зараз приймаються на рівні багатьох країн, аби знизити кількість захворювань та навантаженість на медичну систему», — зазначив заступник голови КМДА.

Нагадаємо, з 5 до 16 квітня у Києві запроваджуються жорсткіші обмеження. Закриваються усі школи та дитячі садочки. Весь громадський транспорт (наземний та метро) працюватиме за спеціальними перепустками: перевозитимуть лише працівників підприємств критичної інфраструктури. Києвська міська рада рекомендовала керівникам установ, підприємств, закладів відправити співробітників на дистанційну роботу або, за можливості, надати відпустки.