«Мінера» мосту Метро перевели до психлікарні

Віталія Ткаленка, який 2 червня повідомив про замінування мосту Метро у Києві і якого після цього суд відправив під варту на 60 діб, перевели до спеціалізованого психіатричного закладу. Про це повідомила речниця прокуратури Києва Надія Максимець, пише «Українська правда».

«Вчора (5 червня) відбулося екстрене судове засідання зі зміни запобіжного заходу, де було ухвалено рішення змінити запобіжний захід з тримання під вартою на поміщення до закладу для надання психіатричної допомоги», — розповіла Максимець

Згідно з попереднім рішенням суду, який визначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 29 липня з альтернативою застави, до внесення цієї застави він мав перебувати в СІЗО. Однак там Ткаленка оглянув фельдшер і «виявив схильність до суїциду».

Після цього, за словами Максимець, до ізолятора викликали «швидку допомогу», лікарі якої надали свій висновок. Згідно з ним підозрюваному краще перебувати під наглядом лікарів задля його власної безпеки, а також безпеки людей, які мали перебувати з ним у камері.

Речниця прокуратури зазначила, що вже після 16 години 5 червня підозрюваного перевели до спеціалізованої психіатричної лікарні у Глевасі на Київщині. Там він перебуватиме щонайменше до 29 липня, а в разі потреби суд зможе продовжити запобіжний захід.

Невдовзі підозрюваному мають провести психолого-психіатричну експертизу.

Нагадаємо, 1 червня у Києві чоловік зателефонував у поліцію і повідомив про замінування мосту Метро, а сам стояв там і погрожував підірвати споруду.