Мінкульт проти передачі Гостинного двору громаді Києва - Кличко

Міський голова Києва Віталій Кличко звинуватив міністра культури та  інформаційної політики Олександра Ткаченка в блокуванні рішення про передачу Гостинного двору громаді столиці.

Про це мер написав у Facebook.

Він розповів, що процеси передачі будівлі відбувались повільно, складно і бюрократично: спочатку об'єкт передали на баланс Фонду держмайна, узгодили процедури з Міністерствами фінансів, економіки, юстиції, Мінрегіонбуду та ФДМУ, після чого «голос подало Міністерство культури...» і заблокувало рішення на засіданні уряду.

За словами Кличка , спочатку Ткаченко запропонував місту підписати Меморандум, а коли це було зроблено - документ "загубився" в кабінетах міністерства.

"Підготували новий (Меморандум, -  ред.). Але, виявилося, що не потрібен ніякий Меморандум, бо міністр культури проти передачі Гостинного двору громаді столиці. В нього інша ідея - передати об'єкт міністерству", - зауважив міський голова Києва.

Кличко вважає ці дії навмисним блокуванням і затягуванням часу, протягом якого Гостинний двір стоятиме в такому ж стані і руйнуватиметься.

Такоже він наголосив, що Київ готовий здійснити реконструкцію Гостинного двору, створити в ньому громадський простір, музей міста, розмістити інші експозиції, які вже були обговорені з громадськістю, та з Києво-Могилянською академією.

Нагадаємо, міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з ініціативою про передачу Гостиного двору в Києві на баланс міністерства.

"Наразі ми очікуємо на рішення уряду. Сподіваємось, воно буде ухвалено на користь МКІП, що дасть нам правові підстави для боротьби з рейдерами, а також для повноцінної реалізації концепції Музею сучасного мистецтва із залученням громадськості", - зазначив Ткаченко у Facebook.