Офіційно мером Києва став Віталій Кличко - КМДА

Територіальна виборча комісія оголосила им'я переможця на посаду Київського міського голови у першому турі виборів - ним повторно став Віталій Кличко.

Про це свідчать результати підрахунку голосів.

Так, перемогу на виборах Кличко здобув у першому турі, набравши 50,52% голосів. За нього віддав свої голоси 365 161 виборець.

Колишній глава Київської міської державної адміністрації Олександр Попов набрав 68 757 голосів, кандидат від партії «Голос» Сергій Притула — 56 900 голосів.

Загалом участь у голосуванні за міського голову Києва взяли 722 805 виборців, недійсними визнали 7 268 бюлетенів.

Окрім того, у ТВК повідомили, що 722 417 українців голосували за депутатів Київради, 30 825 бюлетенів визнали недійсними.

До Київради пройшли 7 партій.

Найбільше голосів набрала «Європейська солідарність» — 20,52% та партія УДАР — 19,98%. Також пройшли «Єдність» Олександра Омельченка (8,74%), «Опозиційна платформа — За життя» (7,81%), «Слуга народу» (7,53%), «Батьківщина» (7,49%) та «Голос» (5,97%).

У свою чергу, Віталій Кличко подякував своїм виборцям, які віддали за нього голос. Своє відеозвернення він оприлюднив у Facebook.

«Я хочу подякувати киянам, які висловили мені довіру і обрали мером у першому турі виборів. Це велика честь для мене і велика відповідальність. Відповідальність за те, як буде розвиватися наше місто... Я і надалі працюватиму заради інтересів усіх киян. Заради перетворень і змін у Києві. Я робив і робитиму для цього все!» - наголосив Кличко.

Також він звернувся до новообраних депутатів Київради.

«Ці вибори були складними і відбулися в непростих умовах. Пандемія коронавірусу, криза економіки, велика зневіра у суспільстві. І сьогодні нова Київрада повинна показати приклад роботи в інтересах людей, які її обрали. В інтересах киян і столиці. Незважаючи на політичну приналежність депутатів і їх амбіції. Безвідповідальним буде торгуватися за посади, розповідати, хто гарніший і заслуженіший», – сказав міський голова.

Він зазначив, що сьогодні треба ухвалювати оперативні й ефективні рішення, щоб врятувати здоров’я і життя киян. Оскільки пандемія наступає з новою силою. Економіка ослабла, а бізнесу складно.

«І над цим маємо працювати всі разом і без зайвих політичних баталій. Також нам доведеться в стислі терміни ухвалювати бюджет столиці на наступний рік. Який, нагадаю, всі попередні роки збільшувався. Тому з першого ж засідання налаштовуємося на конструктивну співпрацю, а не на безкінечні переговори і політичні дискусії, що людям давно нецікаві, бо не впливають на якість їх життя. Представників усіх політичних сил, що проходять до Київради, закликаю провести спільні консультації до початку першої сесії. Щоб потім не втрачати часу. А з ним – і довіри людей, які нас обрали. Київ має і буде розвиватися!» - підкреслив Кличко.