Осінні канікули для столичних школярів розпочнуться за графіком - КМДА

Діти в усіх школах Києва підуть на осінні канікули за графіком – з 25 жовтня. Київська влада вважає, що причин для дострокового початку канікул немає.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський, передає пресслужба КМДА.

«Наразі в школах Києва на COVID-19 хворіє трохи більше ніж 800 учнів, а це менше ніж 0,3% від загальної кількості столичних школярів. Крім того, у всіх закладах освіти вже вакциновано понад 86% працівників, що є однією з основних умов очної роботи. Враховуючи темпи вакцинації, вже до кінця жовтня ми вакцинуємо практично 100% співробітників», – заявив Мондриївський.

Він також зазначив, що станом на сьогодні майже в усіх закладах освіти увімкнули опалення, а за вихідні до опалення підключать всі заклади освіти, яких у місті понад 900. Таким чином, в місті створені всі умови для безпечного продовження освітнього процесу.

 Мондриївський додав, що такий крок – це в першу чергу, турбота про організацію якісного освітнього процесу для школярів та підтримка тих родин, де у батьків немає можливості залишати дітей вдома через необхідність ходити на роботу.

Нагадаємо, 13 вересня у Міністерстві охорони здоров’я та Міністерстві освіти і науки порадили розпочати осінні канікули у школах з 18 жовтня через спалах пандемії коронавірусу. МОН уже направило лист до регіонів із такою рекомендацією.

Зазначимо, що кожна школа призначає дати канікул на свій розсуд. За графіком осінні канікули у школах - з 25 до 31 жовтня 2021 року.

Водночас освітяни включені до переліку професій, представники яких мають обов’язково вакцинуватися для повноцінної роботи. Відповідно до рішення Кабміну, освітній процес не має зупинятися навіть у тих регіонах, які потрапили до «червоної» зони, але за умови 100%-ої вакцинації працівників закладу освіти.