Поліція опублікувала фото "київського терориста" і назвала прізвище

Терористом, який захопив приміщення столичного банку і погрожує вибухівкою, виявився громадянин Узбекистану Сухроб Карімов. Про це повідомив у Facebook заступник міністра внутрішніх справ Антона Геращенка.

"За попередньою інформацією особою яка погрожує терористичним актом є громадянин Узбекистану - Карімов Сухроб Рахманович , 25.03.1988 р.н. Судячи з його соціальних мереж - це психічно неврівноважена особа. Ми поки що не знаємо, наскільки серйозні його наміри, та чи дійсно в нього справжня вибухівка", - зазначив Геращенко.

За словами заступника міністра внутрішніх справ, у "терориста" в рюкзаку є великий заряд вибухівки, який здетонує, якщо його вб'ють. Нібито його нога і детонатор підв'язані тросом.

Геращенко уточнив, що зараз правоохоронці обрали стратегію переговорів з "терористом".

На місці створили оперативний штаб СБУ та поліції. Введено в дію план спецоперації "Бумеранг".

«Ми не знаємо, чи є у нього реальна зброя, чи він тільки погрожує. Ми повинні зробити все для безпеки громадян. Ми будемо вести перемовини для того, щоб зберегти життя всіх, зокрема і цьому чоловікові. Якщо буде ситуація, що ця людина стане небезпечнішою, то ми будемо робити, як у Полтавській області», — сказав згодом Геращенко в етері «112 Україна».

Нагадаємо, 3 серпня у Києві невідомий чоловік захопив приміщення банку бізнес-центру «Леонардо» і погрожує підірвати його.